miercuri, 24 iulie 2024
31.1 C
București
25.3 C
Cluj
28.2 C
Iași

Ștefan Mandachi : Obiectivul este să dăm viață unui ”lanț” de 42 biblioteci în containere sau rulote.

Must read

💡Lucrez la un proiect de #educație, lectură și dezvoltare personală alături de mai mulți elevi și studenți.✒️Câte o bibliotecă în fiecare județ, în special în zonele rurale. Fiecare bibliotecă va ar trebui să conțină minim 1000 de cărți.

🇹🇩 Proiectul pilot îl vom inaugura la Suceava. Eu pun la dispoziție terenul și containerul-bibliotecă + toate dotările. Evident, aș putea achiziționa cu ușurință toate cărțile din interior, dar nu ăsta este scopul, ci să mobilizăm cât mai mulți oameni să intre în jocul „autoeducației”.

Cum poți să fii parte? Donează o carte, 10, 100, câte poți! Obligatoriu trebuie să scrii pe prima pagină de ce ai donat cartea și să scrii data. Alte date personale nu sunt obligatoriu, dar ar fi fi frumos să știm cine e contributorul. Donează aici: adresa Str. Sofia Vicoveanca nr. 106, loc. Suceava, jud. Suceava, recepție Hotel Mandachi.

Oricine poate veni să împrumute o carte din biblioteca mobilă, cu condiția să pună alta în loc. Iei două, lași două în loc.

Biblioteca va fi nesupravegheată, în mod intenționat mi-am propus asta. 99% dintre prietenii mei sunt de părere că locul se va devasta, cărțile sau mobilierul vor dispărea și alte scenarii apocaliptice etc. Eu sunt mai optimist și cred că locul va prospera, se va umple de cărți și se va întreține de la sine. Merg pe încredere. Vedem…

Cred că dacă se va face un loc cu cărți, ideea va avea un impact mare și vom multiplica modelul. Rămâne de văzut. Deocamdată, important este să trimiteți cărți (sau să le aduceți personal). Data limită de trimis este 15 martie, ulterior vom schimba adresa.
🤝 Pentru celelalte localități, dacă există antreprenori care vor să susțină proiectul, un container cu tot cu rafturi e cam 5000 euro (pe mine atât m-a costat) plus e necesar un petic de teren.

🏳️Profit de ocazie să vi-i prezint pe Dostoievski (stânga) și Shakespeare (dreapta), doi căței abandonați într-o râpă, care caută stăpân urgent. Câinii sunt la Suceava. Help! (0741) 457 988.

Revenind: voi monta containerul cu cărți în loc. Cumpărătura, com. Bosanci, la Primul metru de Autostradă. Probabil că dacă unii și alții ar fi stat mai mult prin biblioteci, am fi avut și noi autostrăzi.

Detalii pentru parteneri sau colaboratori pe www.stefanmandachi.ro
Urmează cinci #educasturi cu studenți și elevi pe canalul meu de Youtube. Subscribe!

Ștefan Mandachi

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Adoptă o Carte | Cărți și Anticari

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura