miercuri, 24 iulie 2024
32.1 C
București
18.7 C
Cluj
32.3 C
Iași

Mircea Nistor : Sunt atâtea zile libere va recomand sa citiți mai mult și sa mâncați mai puțin

Must read

Splendida cetate a celor o mie de sori

Al doilea roman al lui Hosseini (dupa exceptionalul roman Vanatorii de zmeie) a fost inspirat de observațiile sale despre femei afgane în timpul vizite în Afganistan 2003. Cartea descrie schimbările radicale din climatul politic și social din Afganistan prin relația dintre două femei, Mariam și Laila, prima și a doua soție a unui soț abuziv.

Pe fundalul povestii se derulează evenimente care au marcat istoria afgana din ultimii 30 ani (ocupația Sovietică, jihadul dus împotriva ei, războiul civil ce a urmat și teroarea instaurata de regimul taliban)

Mircea Nistor

 

Spectaculoasă, noua carte a lui Hosseini ne face ochii să plângă, inima să bată mai puternic, stomacul să se strângă și toate emoțiile ies la suprafață.

USA Today

În același stil fermecător, inconfundabil, care a făcut din Vânătorii de zmeie un bestseller internațional, Khaled Hosseini spune în Splendida cetate a celor o mie de sori povestea unei iubiri coborâte parcă din vechile poeme persane, a unei prietenii care nu se dă în lături de la sacri­ficiul suprem și a unui oraș care, în ciuda tuturor vicisitu­dinilor, se încăpățânează să renască din propria-i cenușă.

În timp ce pe fundal se derulează evenimentele care au marcat istoria Afganistanului în ultimii treizeci de ani – ocupația sovietică, jihadul dus împotriva ei, războiul civil și teroarea instaurată de regimul taliban –, două femei foarte diferite descoperă cât de mare este puterea dra­gostei și ce orori pot fi îndurate în numele ei.

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Adoptă o Carte | Cărți și Anticari

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura