miercuri, 24 iulie 2024
31.1 C
București
25.3 C
Cluj
28.2 C
Iași

„Călătorie la Constantinopol” de José Moreno, tipărită la Madrid de Imprenta Real în 1790

Must read

„Călătorie la Constantinopol” de José Moreno, tipărită la Madrid de Imprenta Real în 1790  este foarte cunoscuta printre specialiști. Această carte este considerată una dintre edițiile cu cea mai înaltă calitate dintre cele publicate în Spania în secolul luminilor, atât pentru magnifica tipografie a Ibarrei pentru amprenta regală, cât și pentru excelența hârtiei folosite și frumusețea imprimărilor sale.

Este o descriere documentată a călătoriei și o bună expunere a monumentelor și curiozităților orașului Constantinopol. Este plină de observații despre politica și obiceiurile turcilor fiind una dintre puținele lucrări publicate în Spania despre Turcia în secolul al XVIII-lea

.
🪬 „Corpus Byzantinae Historiae” este o colecție de lucrări legate de istoria Imperiului Bizantin. Majoritatea iau ca surse manuscrisele în limba greacă aflate în bibliotecile europene. În total, textul greacă este păstrat împreună cu traducerea paralelă în latină. Cronologia lor se întinde din secolele 5 până în secolul 15.

 

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Adoptă o Carte | Cărți și Anticari

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura